Neonácik meggyalázták Kertbeny Károly síremlékét

in

A Szivárvány Misszió Alapítvány feljelentést tesz a rendőrségen, amiért neonácik méltatlanul meggyalázták Kertbeny Károly, a „homoszexualitás” szó atyjának síremlékét, egyben a magyar melegközösség egyetlen jelképes helyét.

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) az egész melegközösség nevében szomorúan és mély felháborodással értesült arról, hogy Kertbeny Károly, a „homoszexualitás” tudományos kifejezés atyjának síremlékét meggyalázták.

Egy magukat Budapesti Hungaristáknak nevező neonáci csoport a múlt héten egy fekete lepellel letakarta a neves műfordító sírkövét, majd arra az Ószövetség-beli Leviták könyvéből a 20,13-as idézetet ragasztották.

A Szivárvány Misszió Alapítvány elutasítja ezt a gyűlöleten alapuló cselekedetet, és feljelentést tesz a rendőrségen közösség elleni izgatásért és rongálásért. Nyilvánvalóan nem pusztán sírgyalázás történt, hanem a tettes neonácik tudatosan a magyar melegközösség egyetlen jelképes helyét csúfították el. A fesztivált és a felvonulást nem tudták ellehetetleníteni, ezért most ilyen alattomos és gyáva módszerrel akarták megfélemlíteni a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösséget.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen hangnemű és gyalázatos, kegyeletsértő, fasiszta tettet kövessen el valaki. Nem hunyhatunk szemet a történtek fölött, ezért az SZMA a rendőrségi feljelentés mellett a kegyeleti hely méltóságának helyreállításáról is gondoskodni fog.

Szivárvány Misszió Alapítvány