Stop-Prostitúció

Már Írország is bünteti a szex vásárlását

2017. februárjában Írország is csatlakozott a prostitúció kezelésének „svéd” modelljéhez. (Lásd korábbi bejegyzésünket Franciaországról.) Az új törvény nemcsak a szexvásárlókat vonja felellősségre, hanem átfogó szolgáltatásokat is biztosít a prostitúcióban lévő embereknek és túlélőknek.

Bűncselekmény lett szexet vásárolni Franciaországban

Svédország (1997), Norvégia és Izland (2009), Kanada és Észak-Írország (2014) után 2016. április 6-án a francia parlament is a prostitúció intézménye elleni törvényt fogadott el. A törvény a prostitúció vásárlóit bünteti 1 500 eurós bírsággal, nem pedig az intézmény áldozatait, a prostituált személyeket. Ezen kívül eltörölték az üzletszerű kéjelgés bűncselekményét, megerősítették a prostitúcióban lévő személyek védelmét szolgáló intézkedéseket és évi 20 millió euróval dotált alapot hoztak létre erre a célra.

A szexet vásárló férfiak hasonlítanak a szexuálisan erőszakos férfiakra

A szexet vásárló férfiak sokban hasonlítanak a szexuálisan erőszakos férfiakra. A UCLA és a Prostitution Research and Education nevű nonprofit szervezet által végzett kutatás szerint mindkét csoport kedveli a személytelen szexet, életük során már követtek el szexuális agressziót, és ellenségesek. Emellett a szexet vásárló férfiak kevésbé éreznek együtt a prostitúcióban lévő nőkkel, mint a szexet nem vásárló férfiak.

Tovább…

„Egy választás csak akkor választás, ha az embernek tényleg van választása"

A szexuális célú emberkereskedelem kenyai áldozatának mondata a CATW (Coalition Against Trafficking in Women – A Nőkereskedelem Elleni Koalíció) kampányának plakátján.

http://www.catwinternational.org/


Prostitúció: a szabályozás egyre nagyobb nyomorba taszít

Az elmúlt években megsokszorozódott a prostituáltakat érintő szabálysértési eljárások száma, s ezzel együtt az őket sújtó pénzbírság is. Kelet-magyarországi nők tömkelege próbálja így eltartani a hozzátartozóit.

Tovább…

„Lincoln” – Spielberg filmjének aktualitása, avagy a rabszolgaság eltörlésétől a prostitúció eltörléséig

„Azt mondják, hogy a rabszolgaság eltűnt az európai civilizációból – írta Victor Hugo 1862-ben – ez tévedés. A rabszolgaság ma is létezik, de csak a nőket sújtja és prostitúciónak hívják.”

Tovább…

Tiltsuk be a prostitúciót? Kajsa Ekis Ekman: Igen, mert a prostitúció a nők megalázása

A prostitúció elvileg igen egyszerű dolog. Szex két ember között: az egyik akarja, a másik nem. A vágyat az utóbbinál a fizetség pótolja.

Tovább…

18 tévhit a prostitúcióról

Az Európai Női Lobby (EWL) füzete áttekinti a legelterjedtebb feltételezéseket a prostitúcióról. Az egyelőre csak angolul hozzáférhető kiadványt letöltheti csatolmányunkból.

bbet olvashat angolul itt.

Kajsa Ekis Ekman elemzi a prostitúció jelenségét

Kajsa Ekis Ekman, a "Being and Being Bought: Prostitution, Surrogacy and the Split Self (http://www.spinifexpress.com.au/Bookstore/book/id=246/) c. könyv szerzője elemzi a prostitúció jelenségét és felhívást intéz a férfiakhoz ebben a 22 perc hosszúságú, angol nyelvű interjúban.
 

A francia Nemzetgyűlés megszavazta a prostitúció vásárlását tiltó törvényt

A francia parlamenti képviselők megszavazták a kliensbüntetést és ugyanakkor eltörölték a Sarkozy elnöksége idején bevezette „utcai prostitúció” büntetését, ami a prostituáltakat büntette. (ezt az UMP – Sarkozy pártja, a hagyományos jobboldal – két képviselője ellenezte)

Tovább…

Tartalom átvétel